Wij reiken de hand aan zij die het nodig hebben

Elke week opnieuw staan de vrijwilligers van Brothers Of Solidarity klaar om minderbedeelden te steunen. We voorzien hen van verse maaltijden, kledij, benodigdheden en levensmiddelen.

Maaltijden bereiden en verdelen

Wat begon met een zondagmiddag eten te bezorgen aan daklozen, is vandaag uitgedraaid tot een wekelijkse afspraak. Veel mensen hebben elke dag nog honger en dorst in ons land zonder dat ze de mogelijkheid hebben om zelf iets te kopen of te koken. Hier wilden wij verandering in brengen. 

Elke zondagmiddag verschijnt er door Brothers Of Solidarity en met behulp van onze ervaren koks een lekkere en verse maaltijd op de borden van Brusselse daklozen en andere minderbedeelden. 

Zonder keukenteam geen eten, maar zonder onze uitdelers geen maaltijden die overhandigd worden. Elke week staan ze paraat, in weer en wind, soms in de gietende regen.

 

Kledij en levensmiddelen inzamelen en uitdelen

Er zijn nog veel mensen in België die vandaag leven in armoede en geen dak meer boven hun hoofd hebben. Brothers Of Solidarity helpt deze mensen door wekelijks kledij en levensmiddelen in te zamelen en deze uit te delen aan zij die het nodig hebben.

Heropbouwen van verwoeste woningen

Zo’n 350 inwoners van Pepinster werden in 2021 getroffen door overstromingen. Hun huizen werden verwoest, hun toekomst viel letterlijk in het water. Een 50-tal huizen dienen volledig terug heropgebouwd te worden. Door de trage hulp zagen we met onze eigen ogen hoe mensen plots in de kou terecht kwamen. Naast voedsel en hulp hebben we ook voor warmte kunnen zorgen. Elke week sturen en verdelen we onze producten aan mensen die het echt nodig hebben.