ONZE LEDEN & VRIJWILLIGERS

Onze vrijwilligers brengen week na week een vaste bijdrage voor de daklozen. Team keuken zorgt voor heerlijke maaltijden, team Brussel deelt alles uit, bij elke weersomstandigheid en steeds met de glimlach. De vaste leden zorgen ervoor dat alles in goede banen geleid wordt.

Leer hieronder ons team beter kennen!

David Goubert

Oprichter

Ik heb zelf in zware armoede geleefd en ben zelf dakloos geweest. Ik ken de situatie van onze mensen dus maar al te goed. Vandaag heb ik het beter en wil ik iets doen voor hen die niet altijd begrepen worden door de maatschappij. Armoede is niet altijd een keuze.

Steve De Boeck

Oprichter

Als brandweerman zie ik veel miserie op de straat. Mensen in armoede helpen geeft mij voldoening.

Dirk Vierendeel

Social entrepreneur

Dirk is zaakvoerder van DNA Marketing en kent BOS vanuit de regio Halle. Gedurende meer dan 6 jaar verzorgt Dirks bedrijf ook de marketing van VPD, een genereuze sponsor sinds jaar en dag voor BOS.

Doorheen de jaren zag hij BOS steeds actiever worden maar ook tegen een aantal limieten oplopen naar marketing, bekendheid, appreciatie en dus besloot hij niet langer langs de zijlijn te staan kijken maar actie te ondernemen.

Dirk had destijds een oom die er bewust voor koos om dakloos te zijn en dit maakt het verhaal voor hem nog net iets persoonlijker.

Concreet zal Dirk met zijn team:

  • de marketing en communicatie moderniseren
  • de fondsenwerving meer middelen geven
  • het netwerk van ondernemers dat BOS zal steunen uitbouwen

Sterke ervaren schouders die we zeker kunnen gebruiken.

 

Dirk van Peteghem

Social entrepreneur

Ongelijkheid en klimaat zijn momenteel hot topics. Er is veel ongelijkheid, als ondernemer probeer ik dan ook zoveel mogelijk projecten te steunen.

BOS is één van de projecten die mij nauw aan het hart ligt, mensen die echt in de weer zijn die week in week uit er weer staan.

Reeds meerdere jaren steun ik dan ook al financieel hun organisatie, maar nu is het tijd om er eens werk van te maken, en er mee mijn schouders onder te zetten.

“We are not in for the income, we are in for the outcome”, zoveel mogelijk mensen helpen is ons doel.

“Helping others isn't a chore; it is one of the greatest gifts there is.”

 

Heidi Ruth

Social entrepreneur

Als individu hebben we de verantwoordelijkheid om een positieve invloed uit te oefenen op de wereld om ons heen en om mensen in nood te helpen. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, geld doneren of gewoon vriendelijkheid en positiviteit verspreiden, elke kleine daad van vrijgevigheid kan een groot verschil maken. Daarom heb ik besloten dit initiatief te ondersteunen, om iets terug te doen en een zinvolle bijdrage te leveren aan degenen die het het hardst nodig hebben.

 

Mathias Vergels

Peter

Brothers Of Solidarity heeft een peter en niet van de minste! Acteur en zanger Mathias Vergels is onze nieuwe peter voor Vlaams-Brabant. Hij geeft ons vanaf nu een steuntje in de rug, waarvoor wij zeer dankbaar zijn!

 

Ann

Vrijwilliger

Verpleegster op rust en lid van BOS sinds 2018. Verantwoordelijk voor het ophalen van goederen bij sponsors, conditionering voor de kookzondagen, het maken en verdelen van voedselpakketten voor de gezinnen in armoede.

Thomas

Oprichter

Het doet me veel plezier om mensen in nood een helpende hand te kunnen aanbieden. Mede-oprichter en fervent Anderlecht supporter.

Hans

Vrijwilliger

Ik kan niet tegen onrecht, daarom koos ik voor BOS om mensen in nood te kunnen helpen. Als keukenhulp en verantwoordelijke voor het rondhalen van goederen bij sponsors kan ik zij in nood helpen.

Maya

Vrijwilliger

Enkele jaren geleden kwam ik in contact met de organisatie Brothers Of Solidarity. Ik wou al langer iets doen voor en met mensen die het moeilijker hebben. Na een kennismakig wist ik meteen dat BOS iets voor mij was. Het kunnen helpen van mensen met de bijhorende sociale interactie is hartverwarmend. Als planner in de zorg word ik dagdagelijks geconfronteerd met de harde realiteit. Ik wou dit talent ook gebruiken bij BOS, daarom neem ik ook hier de planning voor mijn rekening.

Heidi

Vrijwilliger

2 zondagen per maand help ik bij Brothers of Solidarity, of in de keuken of maaltijden uitdelen in Brussel. Is een kleine moeite voor mij maar heeft een grote impact voor diegenen die het nodig hebben. En het is ontluisterend om de rij van mensen die staan te wachten steeds te zien groeien. 

Ik wou niet langs de zijlijn blijven staan en het werk dat BoS doet is zeer concreet en biedt direct hulp. Zonder oordeel te vellen, gewoon helpen.

Johan

Ik ben kok bij Brothers of Solidarity en leidde ook de werken in de getroffen regio's van Luik na de ramp. Hierbij was ik het aanspreekpunt voor Brothers of Solidarity voor de heropbouw. 

Ik kies voor Brothers of Solidarity omdat ik mijn steentje wil bijdragen voor mensen in moeilijkheden.

Katia

Vrijwilliger

Thuisloos zijn ... Wat de reden ook is, hoe mensen erin verzeild raken, ... wie zijn wij om te oordelen? Ik volgde BOS reeds een hele tijd omdat ik bewondering had voor deze organisatie. Rechtstreeks van mens tot mens.

Door beroepsmatig wat gas terug te nemen kan ik nu al geruime tijd de keukenploeg regelmatig versterken. De maatschappelijke betrokkenheid van iedereen is hartverwarmend. 

Katrien

Vrijwilliger

Ik deed al een tijdje vrijwilligers werk op eigen initiatief en was op zoek naar een gestructureerde organisatie. BOS leek mij daarom de juiste keuze. Een  groep van gepassioneerden die mensen in nood helpen. Daarom probeer ik regelmatig een handje toe te steken op zondag in de keuken.

Christine

Vrijwilliger

Ik help Brothers Of Solidarity twee keer per maand met het uitdelen van de maaltijden.